Boka biljett till Kattmas föreställningar genom att ringa 070-6336704 eller klicka på ”Boka” här nedan.

Skriv in namn, telefonnummer, antal biljetter och ev rullstolar på det datum ni vill gå. Biljetterna kostar 100 kr, studerande/pensionärer 60 kr och betalas i dörren när ni kommer till föreställningen. Vi tar tyvärr inte kort, endast kontanter.

BOKA

Fröken Johanna

heter en nyskriven pjäs om att ta huvudrollen i sitt eget liv och om att våga stå upp för den man är.

”Fröken Johanna” är historien om en kvinna, en skådespelerska – Johanna – som arbetar på en turnerande teater och som nu spelar sin drömroll ”Fröken Julie”. Vi får följa Johannas berättelse och parallellt uppleva korta ögonblick ur Strindbergs klassiska drama. Fröken Julie går under i sin konflikt med tiden, ödet och kärleken, men Johanna bestämmer sig för att söka ett annat slut på sin historia.
Lyckligt eller sorgligt, det vet hon inte, men det ska bli hennes alldeles egna.
För att komma dit krävs frigörelse. Frigörelse från familj, andras krav och egna rädslor. Måste verkligen Julie dö varje kväll? I så fall varför? Är det inte hög tid att lära sig leva istället?

”Fröken Johanna” produceras av Mälardalens Kulturproduktioner i samarbete med Teater Kattma. Som Johanna ser vi Annelie Jalmberger. Manus och regi av Hans Sjöberg. De två samarbetade senast i succén ”Inte bara ett irrbloss”, om ett kvinnoöde på Säters Sinnessjukhus, som fortfarande spelas två år efter premiären.

”Fröken Johanna” hade premiär på Min Teater i Eskilstuna 11/10 2008.

Föreställningen kommer att kunna bokas tom våren 2010.  Den är 45 minuter lång, kan spelas i de flesta lokaler – skolor, samlingssalar, bygdegårdar, teatrar – och kräver inte någon särskild teknik. Kan spelas såväl offentligt, för slutna sällskap och för skolor från åttonde klass.

En föreställning kostar 5000 kronor plus resa och e v övernattning.

Välkomna att höra av er – 070/6336704