Boka biljett till Kattmas föreställningar genom att ringa 070-6336704 eller klicka på ”Boka” här nedan.

Skriv in namn, telefonnummer, antal biljetter och ev rullstolar på det datum ni vill gå. Biljetterna kostar 100 kr, studerande/pensionärer 60 kr och betalas i dörren när ni kommer till föreställningen. Vi tar tyvärr inte kort, endast kontanter.

BOKA

Inte bara ett irrbloss

”Inte bara ett irrbloss” är namnet på en teaterpjäs som behandlar ett ämne som än idag är tabubelagt och kontroversiellt – den svenska sinnessjukvården. Vi möter ett kvinnoöde från det förflutna, vars historia sträcker sig ända in i vår tid.

”Inte bara ett irrbloss” är skriven av Hans Sjöberg, efter research i nära samarbete med Marie Lennestig, chef på Mentalvårdsmuseet i Säter.
Vi får i denna föreställning följa en kvinna – Johanna - som är intagen på Säters mentalsjukhus. Johanna, som kallas ”Drottningen” av sina medpatienter, är stark i sin sjukdom och vägrar låta sig knäckas. Många frågor väcks: Vem är denna kvinna? Varför blev hon intagen? Hur var hennes liv? Handlingen har sin början 1912, då Säters sjukhus byggdes, och vi får steg för steg möta Johanna och människorna i hennes närhet. Genom detta kvinnoöde får vi möta en del av vår historia. Vi får också ställa oss viktiga frågor om vad som är friskt, vad som är sjukt och varför man blir sjuk? Och vi får möta en kvinna som aldrig gav upp.

”Inte bara ett irrbloss” spelas, av en ensam skådespelerska, på Mentalvårdsmuseet i Säter och på turné. Föreställningen är lättflyttad, kan spela i de flesta lokaler och kräver ingen särskild teknik. Premiär 23/9 2006. Har spelats hela hösten 2006. Föreställningen kostar totalsumma 5000 kr.
Målgrupp: Åttonde klass och uppåt, samt vuxna. Maxpublik: 70 pers/föreställning.  Till föreställningen kommer ett lärarmaterial tas fram av dramapedagog för uppföljning och efterarbete i skolan.

”Inte bara ett irrbloss” produceras av Teater Kattma i samarbete med Mentalvårdsmuseet, och med stöd av Skönviksbolaget AB, Sparbanksstiftelsen Dalarna, ABF Dalarna, Falu kommun och Landstinget Dalarna.    Manus & regi: Hans Sjöberg. Skådespelare: Annelie Jalmberger.  Producent: Mona Pettersson.


Teater Kattma, Trädgårdsgränd 4, 79135 Falun.  023/27706, 070/6336704.
teaterkattma@telia.com